Christian André Pettersen

Christian Andre Pettersen

Bocuse d`òr

Christian André Pettersen er en lidenskapelig kokk som har konkurrert i Bocuse d`òr og har med sitt unike perspektiv og nyskapende tilnærming til matlaging gjort seg bemerket. Hans samarbeid med Sterling White Halibut AS har vært en inspirerende reise som har resultert i mange minneverdige måltids opplevelser


Fascinasjonen for Sterling®kveite

Christian's fascinasjon for Sterling® kveite går langt utover dens smak og tekstur. Han ser på kveiten som stabil råvare å utforske kreativiteten sin på. Den konsistente høye kvaliteten og allsidigheten til Sterling® kveite gir ham muligheten til å eksperimentere med forskjellige tilberedningsmetoder og presentasjoner.

Samarbeidet

Det som virkelig skiller Christians samarbeid med Sterling White Halibut AS er hans evne til å tenke utenfor boksen. Han har tatt denne fantastiske råvaren og transformert den til magiske opplevelser. Ved å kombinere kveiten som hovedingrediens med sin østlige bakgrunn og en unik kombinasjon av smaker, har Christian vist at Sterling® kveiten er mer enn bare en fisk – den er en kilde til grenseløs kreativitet.

Kjærlighet for Lokale Råvarer

En av de mest imponerende aspektene ved samarbeidet er Christian's respekt for lokale råvarer og mennesker. Sterling® kveiten, som høstes fra de rene nordiske vannene, reflekterer hans forpliktelse til bærekraftig matlaging og bruk av kvalitetsingredienser i dagens samfunn. Han ser på kveiten som en ressurs fra havet og behandler den med den kjærligheten den fortjener.

Det som er fantastisk med Sterling® kveite

Kveiten fra Sterling® har en bemerkelsesverdig allsidighet når det gjelder bruk. Enten den serveres rå i form av sashimi eller tartar, grilles, bakes hel, posjeres eller friteres, gir den en eksepsjonell opplevelse hver eneste gang. Kveitens fettinnhold, kjøttstruktur og konsekvent høye kvalitet gjør den til en glede å jobbe med.

Tips og råd

Minimal inngripen i fisken er nøkkelen, mens tid og oppmerksomhet bør rettes mot å oppnå den optimale kjernetemperaturen. Dette vil tillate råvaren å tale for seg selv og fremheve dens naturlige gode egenskaper. Ikke nøl med å beholde fettlaget når du tilbereder fisken. Dette vil tilføre en fantastisk smak og gi et saftig resultat.

Hvordan jeg bruker den

Personlig foretrekker jeg å bruke kveiten i rå tilstand, som sashimi. Fiskens unike smak og tekstur gjør den til en førsteklasses sushi-fisk. Alt som trengs er en enkel ponzu-saus eller lignende, samt noen sprø element for tekstur. En signaturrett jeg ofte lager er helbakt kveite. Fisken deles langs ryggen og fylles med sitron, estragon og smør. Deretter krydres hele fisken med salt og pepper før den bakes ved høy temperatur. Denne tilberedningsmetoden smelter fettet, og saftigheten bevares under skinnet. Den fantastiske kombinasjonen av smør, sitron og estragon gir en uslåelig smaksopplevelse med en enestående konsistens. Denne retten er også perfekt for deling rundt matbordet, og skaper glede og samhørighet.

Smaken av Sterling® kveite – en flott råvare for å skape uforglemmelige måltidsopplevelser!

La deg inspirere på kjøkkenet!

Våre oppskrifter